20% – pentru companii

Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza sociala.

Ce inseamna redirectionarea a 20% din impozitul pe profit

Suma redirectionata nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar platile trebuie facute pana la 31 decembrie, pentru ca suma sa poata fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Desi Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele sa redirectioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG, fara nici o cheltuiala suplimentara, foarte putine companii uzeaza de aceasta facilitate.

Daca primele 100 de firme cu cel mai mare profit din Romania ar directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila, suma totala s-ar putea ridica la peste 50 milioane de euro.

Cum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Contactați-ne pe salut@laborazon.ro sau 0722.619.960 (Alina) pentru detalii.

Text preluat de pe http://www.imparte.ro/Fundatii/Articole-fundatii-asociatii/Redirectionarea-a-20-din-impozitul-pe-profit-al-companiilor-catre-ONG-uri-612.html