Da o mânecă de ajutor oamenilor din Hetea!

0
Da o mânecă de ajutor oamenilor din Hetea!

Am însoțit o prietenă într-o tură prin grădinițele din zona Vâlcele, unde copiii mâncau zeloși micul dejun, cântau „A, a, a, acum e toamnă da!” și învățau cum să se poarte frumos unul cu altul. Apoi am mers în comunitatea unde locuiesc ei, la Hetea, pe un drum de țară care se desparte de drumul județean și ajunge între niște dealuri.

Oamenii din Hetea merg vara la ciuperci și le vând la cine pot. Stau în căsuțe mici făcute din ce au avut la îndemâna. Pe jos e pământ, nu pardoseală și frigul intră prin crăpături.  Când vine Szilard, directorul școlilor din zonă, toată lumea iese în bătătură cu câte o problemă. El îi ajută sa descurce ițele birocratice, dosare medicale, situații școlare.

Tineri  de vâsta terminării liceului sunt deja cu doi-trei copii în brate. O fată măricică desculța nu știe să răspundă câți ani are când e întrebată.

La momentul când trecem pe garderoba de iarna, haideți să le dam o mâneca de ajutor celor din Hetea, Vâlcele, la 25 km de Brașov, care fac frigul.
Contribuțiile se strâng la Laborazon Maker Space până pe 22 octombrie. Dați un semn când vreți sa treceți să le lăsați la alina@laborazon.ro sau 0722 619 960.
Se acceptă haine de copii-femei-bărbați, încălțăminte, jucării și alimente neperisabile.

Fotografii de Cosmin Bumbuț

2013-09-26-15-53-10 2013-09-27-11-27-56 ©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro ©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro ©Cosmin Bumbutz. All rights reserved. www.bumbutz.ro

Leave a Reply

Name
Name*
Email
Email *
Website
Website